Ostoreskontra

Ostoreskontra 2016-11-08T11:33:18+00:00
Ostoraportit
Projektit

Ostoreskontra

Pupesoftin ostoreskontra sisältää mm. seuraavat ominaisuudet:

  • Uusi lasku
  • Laskuhaku
  • Laskun hyväksyntä
  • Laskun maksaminen
  • Maksuaineistoin luonti ja siirto
  • Laskun suorittaminen
  • Aineistojen siirto

Uusi lasku

Uusi lasku syötetään ohjelmassa Uusi lasku. Laskun voi perustaa viidakoodinlukijalla, toimittajan y-tunnuksella tai nimen perusteella.

Uusi_lasku

Laskun perustuksessa näytetään valitun toimittajan yhteystiedot ja tilitiedot.

Laskulle annetaan päiväys, eräpäivä, summa, valuutta, viite, kassaeräpäivät, kassa-alennus, viestit ja kommentit, laskunumero sekä ohjeet pankille. Lisäksi määritellään laskun tyyppi (EU vaihto-omaisuus, kotimaa vaihto-omaisuus jne.), laskun kuva, hyväksyjät sekä tilit ja tarkenteet, joille lasku tiliöidään.

Uusi_lasku

Uusi_lasku

Uusi_lasku

Laskuhaku

Tällä ohjelmalla voi hakea laskuja eri hakumääreillä.

Laskuhaku

Laskun hyväksyntä

Laskun perustamisen jälkeen lasku jää odottamaan hyväksyntää perustuksessa määritetyiltä hyväksyjiltä. Hyväksyjiä voi olla useita, jolloin hyväksyntä menee järjestyksestä ensimmäisestä viimeiseen.

Hyväksyttävät laskut tulevat Pupesoftin etusivulle kullekin käyttäjälle heti, kun on heidän vuoronsa hyväksyä lasku. Riippuen käyttäjän oikeuksista, pystyy hän hyväksynnän yhteydessä muuttamaan tiliöintejä, laskun tietoja ja hyväksyjiä. Hyväksyttävät laskut näkyvät myös Laskujen hyväksyntä -ohjelmassa, missä ne voi käydä hyväksymässä.

Etusivu hyvaksyttavat laskusi

Laskun ensimmäisen hyväksyjän jälkeen laskun tietoja ei enää voi muuttaa. Ainoastaan tiliöintejä pystytään muuttamaan, mikäli käyttäjällä on riittävät oikeudet.

Laskulle voidaan hyväksyntäkierroksen aikana antaa sisäisiä kommentteja, jotka muut hyväksyjät näkevät. Laskun hyväksyntäkierroksen voi myös tarvittaessa pysäyttää.

Hyväksynnän tila -ohjelmalla pystytään tarkastelemaan muiden käyttäjien hyväksymättömiä laskuja. Ohjelma näyttää henkilön, hänen hyväksymättä olevien laskujen määrän, pysäytettyjen laskujen määrän sekä minimi eräpäivän laskuilta. Klikkaamalla henkilön nimeä nähdään hänen hyväksymättömät laskut tarkemmin. Laskun voi siirtää hyväksyttäväksi toiselle henkilölle tämän ohjelman kautta. Myös laskua pystytään tarkistelemaan tarvittaessa.

Hyvaksynnan tila

Laskun maksaminen

Hyväksytty lasku on valmis maksatukseen. Maksa laskuja -ohjelmalla valitaan ensimmäisenä haluttu maksutili, jonka jälkeen voidaan hakea maksuvalmiit laskut. Laskuja voidaan etsiä valuuttojen, eräpäivien ja/tai nimen perusteella.

Laskujen maksatus

Maksuvalmiit laskut näkyvät listauksena, josta niiden tietoja voidaan tarkastella. Myös laskun tiliöintejä pääsee tarkastelemaan klikkaamalla toimittajan nimeä. Listalta poimitaan lasku maksatukseen.

Laskujen maksatus

Kun halutut laskut on poimittu, voidaan niistä tehdä maksuaineisto. Poimittu lasku voidaan myös poistaa maksuaineistosta.

Laskujen maksatus

Laskujen maksatus

Maksuaineiston luonti ja siirto

Tee maksuaineistot -ohjelmalla luodaan maksuaineisto. Aineistosta näytetään tiedoston nimi, maksutili, valuutta, summa, tapahtumat ja aineiston kokonaissumma ja tapahtumat. Aineisto tallennetaan painamalla “Tallenna” -nappia.

Tee maksuaineisto

Tee maksuaineisto

Laskun suorittaminen

Tällä ohjelmalla suoritetaan manuaalisesti laskuja, mikäli jostain syystä laskua ei ole siirretty Pupesoftin aineistossa pankille.

Ohjelma näyttää laskuilta olennaiset tiedot. Lasku on mahdollista suorittaa myös selvittelytililtä. Lisäksi laskun liitettä on mahdollisuus tarkastella tätä kautta. Klikkaamalla tapahtumapäivämäärää päästään Kirjanpidon Tiliöinnin muutos -ohjelmaan.

Aineistojen siirto (tiliotteet, viitteet)

Kun maksuaineisto on tehty ja tallennettu kovalevylle, voidaan se siirtää pankkiin. Siirto tapahtuu käyttämällä Pupesoftin pankkiyhteysohjelmaa, jolla voi ottaa yhteyden Nordea ja Danske pankkeihin, tai vaihtoehtoisesti jonkin muun pankkiyhteysohjelman kautta.