Tarjoukset 2016-11-08T11:33:06+00:00
Sopimukset
Työmääräys

Tarjoukset

Tässä osiossa käydään läpi uuden tarjouksen tekeminen, asiakkaan tarjouksien hakeminen, tarjouskopion tekeminen, tarjouksien muokkaaminen ja monistaminen.

Uusi tarjous

Täältä aloitetaan uuden tarjouksen luonti. Tarjouksen luonti on lähes identtinen myyntitilauksen luonnin kanssa. Erona otsikkorivillä on tarjouksen voimassaoloaika ja mahdolliset työmääräystiedot (mikäli tarjouksesta on tarkoitus tehdä myöhemmin työmääräys).

Tuotteiden lisääminen tarjoukselle luonnistuu kuten myyntitilauksellekin, mutta tarjous ei varaa eikä tarkista tuotteen saldoa. Kun tarjouksella on tuotteita, voidaan tarjous asettaa

  • Valmiiksi
  • Hyväksyä
  • Hylätä
  • Mitätöidä

Tarjouksesta voi myös ottaa tulosteen ruudulle, sähköpostiin tai paperille. Tarjouksen tulosteen voi ottaa verollisena tai verottomana.

Kun tarjous on valmis, klikataan “tarjous valmis”. Kun asiakas hyväksyy tarjouksen, painetaan nappia “hyväksy tarjous”. Kun tarjous hyväksytään, voidaan tarjous siirtää myyntitilaukseksi tai työmääräykseksi.

Tarjous otsikko

Tarjous otsikko

 

Avoimet tarjoukset

Tässä ohjelmassa nähdään keskeneräiset tarjoukset. Tarjouksen tyyppi kertoo missä vaiheessa tarjous etenee Pupesoftissa. Listauksesta päästään helposti muokkaamaan tarjousta, sekä nähdään omat keskeneräiset tarjoukset.

Avoimet tarjoukset

Asiakkaan tarjoukset

Tässä ohjelmassa voidaan hakea asiakkaan tarjouksia asiakkaan nimellä, tarjousnumerolla, laskunumerolla tai asiakkaan tilausnumerolla.

Asiakkaan tarjoukset

Listaukseen tulee tarjousnumero, laskunumero, asiakkaan nimi, y-tunnus, toimitusaika, laatija, summa, viesti ja tarjouksen tyyppi. Lisäksi on mahdollista avata tarjous auki, jolloin tarjouksen kaikki tiedot ja tuotteet saadaan näkyville.

Asiakkaan tarjoukset

Tarjouskopio

Täältä voidaan ottaa tarjouskopio tarvittaessa. Ohjelmalla voidaan hakea tarjous, jonka jälkeen sitä voi tarkastella ruudulta tai tulostaa paperille.

Tarjouskopio

Muokkaa tarjouksia

Tämä ohjelma toimii kuten avoimet tarjoukset, mutta tämä antaa muokata tarjouksia vielä silloinkin, kun tarjous on jo lähetetty.

Muokkaa tarjousta

Monista tarjous

Tällä ohjelmalla voidaan monistaa jo tehty tarjous. Monistuksen jälkeen tarjous siirtyy keskeneräiseksi odottamaan jatkotoimenpiteitä.

Monista tarjous