Maksusopimukset

Maksusopimukset 2016-11-08T11:32:52+00:00
Myynti
Uuden myyntitilauksen luonti

Maksusopimukset

Maksusopimuksia käytetään silloin, kun asiakas haluaa maksaa tilauksen monessa erässä. Jos ei haluta tai ei ole mahdollista käyttää postiennakkoa, mutta kotimaiselta asiakkaalta halutaan maksu etukäteen, onnistuu sekin maksusopimusten avulla.

Maksusopimusten käyttö edellyttää, että on perustettu maksuehto, joka ei ole käteismaksuehto ja joka sallii jaksotuksen.

kuva1

Tehdään myyntitilaus, johon valitaan maksusopimus-maksuehto. Lisätään kaikki rivit tilaukselle.

Lisätään tilaukselle maksupositiot Maksusuunnitelma -painikkeen kautta. Valitse Uusi positio. Ensimmäinen positio on aina ennakkomaksu. Viimeinen positio pitää olla aina Loppulasku. Positioita on oltava vähintään kaksi tilauksella, ennakkomaksu ja loppumaksu. Maksujen suuruuden voi määritellä euroina tai prosentteina kuitenkin niin, että maksupositiot yhteensä on saman verran kuin tilaus yhteensä. Jokaiselle maksupositiolle voi valita eri maksuehdon.

kuva2

Kun kaikki maksupositiot on syötetty, pitää ehdottomasti lisätä kaikki rivit sopimukseen. Jos tilauksen rivejä muokkaa tai lisää tämän jälkeen, on aina muistetta käydä Maksusuunnitelmalla lisäämässä kaikki rivit uudelleen sopimukseen.

Myynti-valikon Maksusopimukset-toiminnolla voi ennakot laskuttaa vaikka heti, kun tilauksen on laittanut valmiiksi. Ennakot voi laskuttaa yhden kerrallaan tai kaikki samalla kertaa.

Tilaus voidaan kerätä ja toimittaa tämän jälkeen normaalisti. Loppulaskutusta ei voi tehdä ennenkuin tilaus on toimitettu. Loppulaskutus on tehtävä myös silloin, kun sen osuudeksi on jäänyt nolla prosenttia. Loppulasku poistaa toimitetut tuotteet saldoilta.

Kaikki laskut tehdään Maksusopimukset -toiminnon kautta ja tulostetaan Laskuta tilaus -toiminnolla