Ennakkomyynti

Ennakkomyynti 2016-11-08T11:33:08+00:00
Myyntitilauksen toimittaminen
Avoimet myyntitilaukset

Ennakkomyyntien tekeminen

Pupesoftissa voidaan tehdä ennakkotilauksia. Ennakkomyynti-ohjelma löytyy päävalikon alta. Ennakkotilauksen tarkoitus on tehdä tilaus reilusti ennen toimitusta. Ennakkotilauksessa tilausrivien kappalemäärät eivät varaa varastosaldoa. Ennakkotilauksen luonti on prosessina lähes identtinen kuin normaalin myyntitilauksen luominen. Kun ennakkotilaus tallennetaan järjestelmään, siirtyy se lepäämään, eikä keräykseen. Normaalin tilauksen voi muuttaa ennakkotilaukseksi, mutta ennakkotilausta ei voi muuttaa normaalitilaukseksi.

Ennakkomyynti_1

Ennakkomyyntejä voidaan selata erikseen ennakko-selauksessa, jossa voidaan ennakkomyyntejä selata käyttäen erinäisiä rajauksia. Voidaan esimerkiksi ottaa tietyn varaston, asiakkaan ja/tai tuotemerkin ennakkotilaukset auki tutkailtavaksi. Ennakko-selaus näyttää tiedot tuotekohtaisesti, ja kertoo lisäksi asiakkaan, tilausnumeron, viestin, kappaleet, hinnan, alen, nykyisen saldon, statuksen (riittääkö saldo) ja antaa lopuksi erilaisia toimintoja vaihtoehdoksi. Vaihtoehtoja saattaa olla statuksesta riippuen esimerkiksi “toimita kaikki” tai “mitätöi rivi”.

Ennakkomyynti_2Ennakkomyynti_3Ennakkomyynti_4

Toimintojen valinnan jälkeen voidaan alhaalta painaa Poimi -nappia. Tämän jälkeen Pupesoft pyytää vielä varmistamaan poiminnan. Poiminnan varmistuksen voi tehdä myöhemminkin, esimerkiksi sitten kun on poiminut useamman rivin. Poiminnan varmistus ottaa talteen kaikki poimitut rivit ja siirtää ne myyntitilauksiksi.