Myyntiraportit 2016-11-08T11:33:01+00:00
Ostoraportit
Varastoraportit

Myyntiraportit

Myyntiraportit-ohjelmasta löytyy mm. seuraavat toiminnot:

 • ABC-raportit
 • Myynninseuranta
 • Asiakkaan perustiedot
 • Keskihankintahinnan seuranta
 • Käteismyynnit

Myyntiraportit löytyvät päävalikon alta.

Myyntiraportit etusivu

ABC-raportit

ABC-raporteilla on mahdollista katsoa ABC-analysointia tuotteille ja asiakkaille myynnin, katteen, kappaleiden, rivien ja kulutuksen perusteella. Raportti on mahdollista ottaa Exceliin, tai sitä voidaan katsoa suoraan Pupesoftista. Jokainen variaatio ABC-analysoinnista tarjoaa ison joukon rajauksia, joita voi halutessaan käyttää. ABC-analysoinnin avulla varaston kokonaisarvoa voidaan alentaa ja samalla parantaa tuotteiden saatavuutta.

Rajauksien lisäksi tulosteen näkymään voidaan vaikuttaa ottamalla raportti

 • Tuoteosastoittain
 • Tuoteryhmittäin
 • Tuotemerkeittäin
 • Tuotemyyjittäin
 • Tuoteostajittain

Tällöin raportti antaa ABC luokkien ryhmittelyn sijaan myynnin esimerkiksi tuoteosastoittain ryhmiteltynä.

Raportissa näytetään esimerkiksi

 • ABC luokka, tuoteosasto jne.
 • Myynti
 • Kate
 • Kate%
 • Varaston arvo
 • Varaston kierto
 • Kate% x Varaston kierto
 • Myyntimäärä

Raportissa voidaan myös pureutua syvemmälle klikkaamalla valittua ryhmittelyä, jolloin nähdään tarkemmin tulosta.

Tuotteen ABC luokitus päivitetään kerran päivässä.

ABC-analysointi

Myynninseuranta

Tämä ohjelma tarjoaa valtavan määrän parametreja ja rajauksia, joilla voidaan seurata yrityksen myyntitilauksia. Alla lyhyesti esimerkkejä.

Ajotavaksi voidaan valikoida esimerkiksi laskut, ennakkotilaukset tai avoimet tilaukset. Myös veloitukset ja hyvitykset on mahdollista ottaa erillisenä, jolloin niitä ei summata keskenään.

Ohjelmassa voidaan rajata asiakasosastoja, asiakasryhmiä, asiakaspiirejä, tuoteosastoja, tuoteryhmiä ja kustannuspaikkoja monihakulaatikoiden avulla. Jokaisen laatikon alla on vielä mahdollisuus kertoa prioriteetti, joka vaikuttaa tuloksen summaukseen ja järjestykseen. Lisäksi voidaan tulostaa raportti esim. osastoittain, jolloin useampi osasto näytetään erikseen kokonaisuuden sijasta.

Ohjelman lisärajauksissa voidaan säätää raportti esimerkiksi asiakasnumeroittain, tuotteittain, myyjittäin ja/tai tuotemerkeittäin.

Raportin näkymää voidaan muokata esim. ruksaamalla kohta Piilota kappaleet, Piilota välisummat, Näytä kateprosentit tai Tulosta myynti kuukausittain. Raportti voidaan myös tulostaa pelkästään Exceliin.

Lopuksi voidaan määritellä päivämäärärajaus.

Käyttäjä voi tallentaa raportin itselleen seuraavaa kertaa varten. Jolloin hänen raporttipohjansa löytyy myynninseurannasta valmiina. Tallennetun raportin voi halutessaan päivittää tai poistaa.

Myynninseuranta_1

Myynninseuranta_2

Myynninseuranta_3

Myynninseuranta_4

Myynninseuranta_5

Myynninseuranta_6

Myynninseuranta_7

Myynninseuranta_8

Asiakkaan perustiedot

Tämä ohjelma tarjoaa nopean katsauksen haettuun asiakkaaseen. Ohjelma kertoo asiakkaan myynnit, katteet ja kateprosentin kuukausittain sekä 12kk:n myynnit per tuoteryhmä.

Asiakkaan perustiedot

Asiakkaan perustiedot

Asiakkaan perustiedot

Asiakkaan perustiedot

Asiakkaan perustiedot

Ohjelmasta näkee myös kyseisen asiakkaan kaikki alennukset ja asiakashinnat. Alennustaulukko näyttää yhtiön tuoteosastoittain ja tuoteryhmittäin kaikki alennusryhmät ja niiden alennukset. Alennustaulukko voidaan tulostaa siistin näköisenä esim. printteriin tai sähköpostiin PDF-tiedostona. Siitä saa tarvittaessa myös Excelin. Taulukoiden tarkastelu ja tulostaminen onnistuu sivun alalaidasta.

Asiakkaan perustiedot Myynninseuranta alennustaulukot

Alennustaulukko osastoittain

Alennustaulukosta saa myös version, jossa näytetään vain käytössä olevat alennusryhmät ja niiden alennukset. Tästä versiosta saa tuloksen Exceliin.

Molempia versioita alennustaulukoista voidaan katsoa sisäisesti tai asiakkaan näkökulmasta. Asiakkaan näkökulma näyttää vain alennusryhmän ja siitä saatavan alennuksen, kun taas sisäinen näyttää myös minkä tyyppinen alennus on käytössä. Alennuksien tyyppejä on esimerkiksi perusalennus, asiakasryhmäalennus ja asiakasalennus. Näitä ylläpidetään asiakasalennuksissa ja perusalennuksissa Asiakkaat -menussa.

Keskihankintahinnan seuranta

Tällä ohjelmalla voidaan tarkastella keskihankintahinnan yllättäviä laskuja tai nousuja. Ohjelmassa pystytään ottamaan tietyltä aikaväliltä tietyn suuruisia muutoksia tietyistä tuoteryhmistä.

Keskihankintahintaseuranta

Keskihankintahintaseuranta

Käteismyynnit

Tämä ohjelma näyttää käteismyynnit tietyn henkilön toimesta tietyltä ajanjaksolta. Syötä halutut tiedot ja klikkaa ”Aja raportti”.

KäteismyynnitKäteismyynnit

Käteismyynnit tulostuvat näytölle.

Käteismyynnit