Poista lomastressi 5 kohdan ERP tuunauksella

//Poista lomastressi 5 kohdan ERP tuunauksella

Poista lomastressi 5 kohdan ERP tuunauksella

Lomakausi lähestyy ja työt tulisi saada tehtyä? Stressi sykkii ohimolla ja ensimmäinen viikko menee rauhoittuessa? Tekemättömät työt uhkaavat viedä pohjan perheen kanssa unelmoidulta kesälomalta? Eipä hätää. Oheinen 5 kohdan lista varmistaa, että automatisoidut ERP-prosessit mahdollistavat leppoisan lomasi ja sujuvan töihin paluun.

Suurimmissa osissa yrityksiä toiminnanohjausjärjestelmä käy puoliteholla. Automatisoitu toiminnanohjaus takaisi toimintojen saumattoman sujuvuuden, mutta viimeinen silaus on jäänyt tekemättä. Juuri ne tehtävät, jotka antavat sinun nauttia lomastasi rauhallisin mielin. Ohessa 5 kohdan lista helppoon automatisointiin:

1. Automatisoitu ostoreskontra huolehtii tavaroiden saatavuudesta lomien jälkeenkin

Sähköinen ostolaskujen käsittely säästää niin aikaa kuin rahaakin. Verkkolaskut ja skannatut laskut ovat valmiina järjestelmässä, jossa ne voidaan hyväksyä ja maksaa oman aikataulusi puitteissa. Laskut kirjautuvat automaattisesti myös kirjanpitoon ja linkittyvät sähköiseen tiliotteeseen. Maksettavat laskut on helppo hyväksyä ennen loman aloittamista ja ajastaa niiden maksu halutuille päiville. Toiminnanohjausjärjestelmä huomioi myös lomatuuraajan laskujen hyväksyntään, eli ostolaskut eivät jää seisomaan kenenkään pöydälle loman ajaksi. Näin varmistetaan, että tavarantoimitukset eivät viivästy maksamattomien laskujen takia, ja töitä on sujuvaa jatkaa heti lomien jälkeen.

2. Myyntisaatavat ajan tasalle automatisoidun myyntireskontran avulla

Toiminnanohjausjärjestelmän automatisoitu myyntireskontra hoitaa myyntilaskutuksen puolestasi loman aikana. Saapuneet suoritukset haetaan suoraan pankeista ja kohdistetaan automaattisesti myyntilaskuille sekä kirjataan kirjanpitoon. Loman jälkeen ei siis ole tarvetta suurelle laskurumballe, vaan kaikki tiedot ovat ajan tasalla valmiina odottamassa. Myös maksukehotukset ja perintä voidaan hoitaa automaattisesti toiminnanohjausjärjestelmän avulla. Näin myyntireskontra pysyy koko ajan reaaliaikaisena, ja myynnin raportteja on helppo tarkastella halutulta ajanjaksolta missä ja milloin vain.

3. Reaaliaikainen tuotannonohjaus ja varastonhallinta takaavat tuotteiden saatavuuden ja oikea-aikaisen toimituksen

Myyntien ja ostojen kanssa saumattomasti yhteen toimivat reaaliaikainen tuotannonohjaus ja varastonhallinta ovat oikotie onneen. Hyvä järjestelmä luo hälytysrajat, joiden avulla järjestelmä voi joko ehdottaa ostoja tai jopa tehdä ostotilauksia suoraan. Tällöin varastotapahtumat muodostuvat automaattisesti myyntitilausten-, laskutuksen sekä varastotilauksien perusteella. Näin varastosta löytyy aina tarvittava määrä tuotteita valmiina toimitettavaksi.

Pitkien toimitusaikojen tuotteille on erityisen tärkeää, että ostotilaukset lähtevät ajallaan. Automatisoimalla varmistat, että tuotanto jatkuu keskeytyksettä oli tuotteen toimitusaika mikä hyvänsä. Kun tuotannonohjaus ja varastot on synkronoitu tilauksien kanssa saumattomasti yhteen, on tuotteet helppo toimittaa ajallaan asiakkaille.

4. Asiakaspalvelun laatu pysyy korkeatasoisena myös lomien aikana

Toiminnanohjausjärjestelmän avulla on helppoa seurata eri prosessien kulkua yrityksen sisällä reaaliajassa. Kaikki pysyvät kärryillä tilauksista ja käynnissä olevista projekteista, ja vastuita voi kätevästi siirtää henkilöiden väleillä lomien ajaksi. Tämän lisäksi hyvin dokumentoitu ja automatisoitu asiakasdokumentaatio varmistaa, että lomien tuuraajatkin ovat vanhoja tuttuja asiakkaillesi. Yhdessä tuotannonohjauksen ja varastonhallinnan kanssa tämä takaa asiakaspalvelun laadun säilymisen korkeatasoisena myös silloin, kun osa työntekijöistä nauttii ansaituista lomaviikoista.

5. Automatisoitu taloushallinto säästää monilta sotkuilta

Kun tapahtumat siirtyvät toiminnanohjausjärjestelmässä automaattisesti kirjanpitoon niin myynnistä, ostoista kuin muistakin toiminnoista, pysyy kirjanpito jatkuvasti ajan tasalla ja lakisääteisten raporttien- ja laskelmien teko helpottuu ja nopeutuu huomattavasti. Esimerkiksi kausiveroilmoitus hoituu käden käänteessä, kun kaikki tiedot on heti saatavilla. Loman jälkeenkään ei tarvitse hätäillä raporttien kanssa, kun on hyvissä ajoin ottanut käyttöön sähköisen taloushallinnon prosessit.

 

Otathan siis kaiken irti toiminnanohjausjärjestelmästäsi, sillä arkinen kiire ja panikointi voi muuttua stressittömäksi lomailuksi vain muutamalla klikkauksella.

Devlab toivottaa kaikille huolettomia lomapäiviä!

 

By | 2016-11-08T11:33:36+00:00 11. kesäkuun 2015|Kirjoitukset|Kommentit pois päältä artikkelissa Poista lomastressi 5 kohdan ERP tuunauksella

About the Author: