Kannan pitäminen kunnossa

//Kannan pitäminen kunnossa

Kannan pitäminen kunnossa

Eräänä alkusyksyn aamuna kerroin työpaikalla nuorille miespuolisille työkavereilleni, että olin siirtänyt kannan autotalliin, ettei se paleltuisi. Suu auki pojat ihmettelivät kannan outoa säilytyspaikkaa. Aivot ylikierroksilla he ihmettelivät miksi siirsin tietokannan autotalliin. Innokkaana puutarhurina yritin kertoa kesäkukastani, jonka nimi perusmuodossaan on kanna. Syntyi mehukas väärinymmärrys, jota naurettiin porukalla.

Jos kasvikannani vaatii huolenpitoa selviytyäkseen talvesta, vaatii sitä myös tietokanta, jossa on yrityksen toiminnan kannalta elintärkeä tieto. Pupea kehitetään jatkuvasti ja se tarkoittaa toisinaan muutoksia myös tietokannan rakenteeseen. Tietokannassa oleva tieto saattaa vanhentua ja muuttua tarpeettomaksi.

Miten tehdä tietokannan huolto oikein

Pupea kannattaa päivittää säännöllisesti ja tehdä myös tarvittavat tietokantamuutokset. Näin saa käyttöönsä ohjelmiston uusimmat ominaisuudet. Tarpeettomaksi käydyn tiedon poistamista kannattaa myös tehdä aika ajoin. Esimerkiksi kaikkien vanhojen asiakasalennusten säilyttäminen Pupessa hankaloittaa jo voimassa olevien alennusten selailua.

Kantaan tallennetut kuvat ja liitetiedostot voivat olla hyvin tilaa vieviä. Kun lisätään uusia kuvia, kannattaa tarkastella kriittisesti kannassa jo olevia kuvia ja poistaa turhat.

Pupen päivitys ja miten se tapahtuu

Pupen päivittäminen kannattaa tehdä säännöllisessä rytmissä, kerran viikossa, kerran kuukaudessa. Silloin päivitysvälit eivät kasva liian pitkiksi ja päivitykset on helpompi tehdä, kun muutosten määrä ei kasva liian suureksi. Päivityksen jälkeen kannattaa katsoa muutoslogista, mitä muutoksia tai uusia ominaisuuksia on tullut.

Poista aina vanhentunut tieto

Silloin kun lisätään datan sisäänluvulla tietoja ohjelmistoon, kannattaa aina miettiä, onko kyseessä uuden tiedon lisäys vain vanhan tiedon korvaus. Jos korvataan vanhoja tietoja on syytä pohtia kannattaako ne poistaa. Jo Pupen käytönkin kannalta on miellyttävämpää, kun ei tarvitse selata vanhentunutta tietoa. Tietokannan koko kasvaa ja saattaa näkyä myös käytön hitautena.

Sekä tietokannan että Pupen pitäminen ajantasalla antaa käyttöösi viimeisimmät ominaisuudet, joilla voit tehostaa työskentelyäsi. Käytössäsi on vain tarpeellinen ja hyödyllinen tieto ja vanhentunut tieto ei häiritse toimintaasi.

Päivitä Pupesi jo tänään, sillä nyt voit saada jopa uusitun ulkoasun, jonka juuri olemme kehittäneet.

TILAA LISÄVINKIT SÄHKÖPOSTIISI!

Nimi (pakollinen)

Yritys

Puhelinnumero

Sähköposti (pakollinen)

Tietokannan ja ohjelmiston huollossa tärkeää

  • Uudet ominaisuudet löytyvät vain uusimmasta versiosta.
  • Päivitysvälit kannattaa pitää sopivan mittaisina.
  • Tarpeettomaksi käyneen tiedon säiltys tietokannassa ei ole järkevää.
  • Jos olet Pupesoft standard -käyttäjä, ohjelmisto ja tietokanta ovat aina ajantasalla
By | 2016-11-08T11:33:38+00:00 10. joulukuun 2014|Kirjoitukset|Kommentit pois päältä artikkelissa Kannan pitäminen kunnossa

About the Author: