Helppo käyttöliittymä, parempi ERP

//Helppo käyttöliittymä, parempi ERP

Helppo käyttöliittymä, parempi ERP

hyvä käyttöliittymä parempi erp

Mistä se tieto tässä järjestelmässä löytyikään? Kuuluukohan tämä asetus yleisten ominaisuuksien piiriin vai käyttäjäkohtaisiin ominaisuuksiin? Käytämme yhä useampia järjestelmiä jatkuvasti päivittäin niin töissä kuin vapaa-ajalla. Kahlaamme järjestelmästä toiseen riippuen siitä mitä kulloinkin teemme ja mitä haluamme saada aikaan. Toiset järjestelmät ovat pakollisia, toisia käytämme muuten vaan. Yhtä kaikki järjestelmän toimivuus, loogisuus ja muokattavuus vaikuttavat huomattavasti siihen kuinka miellyttävää järjestelmän käyttö on.

Vaihtoehtoisista järjestelmistä ei ole pulaa. Harvemmin on järjestelmätyyppiä, jossa ei olisi vähintään kolmea tai neljää vaihtoehtoista järjestelmää. Usein samantapaisia järjestelmiä on kymmeniä. Vaihtoehtoja ollessa riittämiin korostuu käyttöliittymän selkeyden ja helppokäyttöisyyden vaikutus. Miksi jäädä jumiin aikaavievään vaihtoehtoon, kun helpompia vaihtoehtoja on tarjolla?

Käyttöliittymän rakentamisessa on usein monia huomioitavia puolia joiden välillä taiteilu on tasapainottelua loogisuuden, toimivuuden, muokattavuuden ja toisaalta tietoturvan välillä. Tulee pohtia mitä kaikkea käyttäjien voidaan sallia tekevän ilman, että vaarannetaan järjestelmän muita ominaisuuksia. Toisaalta tulee miettiä mitkä kaikki ominaisuudet käyttöliittymään on järkevää lisätä ilman, että käyttöliittymästä tulee liian täyteen ahdettu ja sekava.

myyntitilaus

Ratkaisuja tähän on monia, eikä yhtä oikeaa ratkaisua varmasti ole. Pupesoftissa käyttöliittymästä on pyritty tekemään mahdollisimman yksinkertainen ja looginen. Käyttöliittymästä on pyritty saamaan selkeä ja väljä kokonaisuus, jota on helppo ja mukava käyttää. Uuden käyttöliittymän myötä nappuloiden kokoa kasvatettiin selkeyden lisäämiseksi. Samalla näkymiin lisättiin tilaa niin ikään selkeyttämään käyttöliittymää. Näiden ulkonäöllisten seikkojen lisäksi Pupesoftin käyttömukavuuden parantamiseksi lisätyssä uudessa käyttöliittymässä on monia käyttöä tehostavia ominaisuuksia. Samalla käyttöliittymän muokattavuutta on saatu parannettua, mikä tehostaa ja mukavoittaa käyttöä entisestään.

1. Aloita sieltä mistä haluat

Kirjautuessa sisään aamulla työt aloittaa yleensä suorittamalla tietyt aamurutiinit. Töiden aloittaminen on huomattavasti sujuvampaa, kun käyttäjä pystyy valitsemaan itse mihin ohjelmaan hän pääsee kirjautuessaan sisään. Aamu-unisena ei tarvitse lähteä hakemaan sitä oikeaa ohjelmaa valikoista, kun se aukeaa heti Pupesoftiin kirjautuessa enimmäisenä ruudulle.

2. Pikalinkeillä pikaisesti paikasta toiseen

Oikean ohjelman etsiminen pitkästä listasta on välillä varsin työlästä. Varsinkin, jos joutuu hyppimään muutaman eri valikoissa olevan ohjelman välillä usein. Pikalinkeillä voi työtään nopeuttaa huomattavasti, kun pääsee suoraan ylävalikosta kuvaketta klikkaamalla siirtymään oikeaan ohjelmaan. Samalla Pupesoftin valikko myös vaihtuu, joten pikalinkit toimivat paitsi ohjelmalinkkeinä, niin samalla ne toimivat myös valikkolinkkeinä valikosta toiseen.

3. Käyttöoikeuksilla valikot käytettävämmäksi

Oikeanlaisista käyttöoikeuksista huolehtiminen on paitsi tietoturvakysymys myös käytettävyyttä parantava seikka. Käyttöoikeuksien kautta pystyy helposti hallitsemaan mitä käyttäjät näkevät valikoissaan. Tällä tavalla voidaan estää käyttäjiä pääsemästä paikkoihin mihin heidän ei tarvitse päästä, mutta samalla saadaan siivottua ylimääräiset ohjelmat pois valikoista viemästä tilaa. Valikoihin saa pelkästään ne ohjelmat, joita käyttäjät todella tarvitsevat eikä oikeiden ohjelmien löytämiseen turhaudu näin ollen ylimääräistä aikaa.

4. Rajaa pois kentät joita et tarvitse

Oikean tiedon etsiminen pitkästä listasta voi olla joskus työlästä, jos tarvitsee päivittää vain sitä tiettyä asiakkaan tai tuotteen tietoa. Tekemällä mukautettuja ylläpitonäkymiä voi rajata ylimääräisiä kenttiä pois, mikä nopeuttaa oikean tiedot löytämistä. Mukautettujen näkymien tekeminen toimii myös tietoturvaseikkana sillä niiden avulla on mahdolsta estää käyttäjiä näkemästä tietoja johon hänen ei kuulu päästä käsiksi.

5. Piilottimilla valikot piiloon

Ärsyttääkö, kun löytää vihdoin kaiken tarvitsemansa tiedon, mutta halutut tiedot eivät mahdu ruudulle yhtä aikaa? Joutuu liikkumaan ruudulla edestakaisin ja sivuttain nähdäkseen esimerkiksi raportin kokonaisuudessaan. Tätä ongelmaa vastaan taistelemaan Pupesoftiin lisättiin piilotin ominaisuudet. Sivun valikot ja yläpalkin saa piiloon, jolloin vapautuu huomattavasti lisää tilaa. Tällöin saadaan ruudulle isompikin raportti kokonaisuudessaan ja ylimääräiseltä ruudulla liikkumiselta vältytään.

By | 2016-11-08T11:33:33+00:00 25. helmikuun 2016|Kirjoitukset|Kommentit pois päältä artikkelissa Helppo käyttöliittymä, parempi ERP

About the Author: