Avoimen lähdekoodin toiminnanohjausjärjestelmän edut pk-yritykselle

//Avoimen lähdekoodin toiminnanohjausjärjestelmän edut pk-yritykselle

Avoimen lähdekoodin toiminnanohjausjärjestelmän edut pk-yritykselle

ERP tai toiminnanohjausjärjestelmä on monen pk-yrityksen liiketoiminnan perustana. Sen varassa pyörii pääosa materiaalivirroista ja liikevaihdosta.

Perinteisesti ERP-järjestelmien käyttäjät ovat olleet pääosin kaupallisten toimittajan tuotteiden varassa. Tästä on seurannut monia epävarmuustekijöitä asiakkaille.

Unohda lisensointi

Lisenssikulut ovat merkittävä osa ERP-investointia. Avoimen lähdekoodin ohjelmissa tämä kuluerä poistuu kokonaan.

Avoimen koodin järjestelmissä ei yleensä ole myöskään pakottavaa tarvetta päivittää viimeisimpään versioon, jos sellainen on saatavilla.

Päivittämisen voi toteuttaa omassa aikataulussa ja omien tarpeiden pohjalta. Myöskään päivityksen yhteydessä ei ole tarvetta maksaa lisenssistä, vaan tämä kuluerä voidaan säästää muuhun toimintaan.

Täysin muokattavissa

Suljetun järjestelmän koodi on toimittajan omaisuutta ja vastuulla. Jos siinä on ongelmia, asiakas joutuu pyytämään toimittajaa reagoimaan. Tämä voi olla päänsärky muihin järjestelmiin integroitumisen ja vanhojen järjestelmien ylläpitämisen kannalta. Kun tuki loppuu, olet omillasi.

Avoimessa lähdekoodissa koodi on asiakkaalla. Siihen voi ja saa tehdä muutoksia. Tarvitaan vain osaavaa henkilöstöä ja budjetti muutoksien toteuttamiseen. Kontrolli on asiakkaalla nyt ja tulevaisuudessa.

Varmemmalla pohjalla jatkossa

Avoimen koodin järjestelmän käyttäjä ei ole yhden toimittajan varassa. Jos ohjelmistoyritys lopettaa toimintansa, saa uuden omistajan tai päättää tehdä merkittäviä muutoksia tuotteeseen, suljetun järjestelmän käyttäjällä on vaihtoehdot vähissä.

Liiketoiminnan kasvaessa tai toimintaympäristön muuttuessa avoin järjestelmä tarjoaa laajempaa joustavuutta. Tilanteisiin voidaan mukautua ja muutoksia tehdä jopa ennakoivasti.

Avoimen koodin järjestelmien suunnittelussa on otettu alusta lähtien huomioon laaja integroitavuus ja mukauttaminen. Käyttäjäystävällisyys on monesti pienistä asioista kiinni.

Avoimen koodin järjestelmän etuina ovat siis ainakin kustannustehokkuus, joustavuus ja asiakkaan kontrolli.

By | 2015-12-29T08:01:27+00:00 3. marraskuun 2014|Kirjoitukset|Kommentit pois päältä artikkelissa Avoimen lähdekoodin toiminnanohjausjärjestelmän edut pk-yritykselle

About the Author: